360m

Budapesten elindulnak a Lime elektromos rollerjei

2019. május 01. - opmah

A rollereket a fővárosiak május 1-jétől használhatják, első körben a budai és a pesti Duna-part egyes szakaszain, illetve az ahhoz közel eső kijelölt területeken. A budapesti városvezetés által koordinált Cities4People K+F projekt keretében 200 elektromos roller lesz elérhető egy két hónapos, június 30-ig tartó tesztüzemmódban.

3a2cb621-9afa-45a3-b0d6-fec279e8957b.jpeg

A K+F projekt kijelölt területe Budapesten magában foglalja a Duna-part Batthyány tér és Műegyetem rakpart közötti budai szakaszát. A Lime elektromos rollerjei számára kijelölt szektor a budai Duna-part mentén Lágymányostól az ELTE és BME kampuszát is felölelve a Móricz Zsigmond körtérig tart, a pesti oldalon pedig a Szabadság hídon átívelve a Vámház körúttól a Kálvin térig, magában foglalva a Corvinus Egyetem kampuszát, egészen a Boráros térig. A két hónapos tesztidőszak május 1-től június végéig tart – írja közleményében a cég.

A Lime e-rollerjei 25 km/órás maximum sebességre képesek. Tölthető akkumulátorral működnek, és egyszerűen használhatók. A Lime helyi csapata tartja karban a járműflottát, ők gyűjtik be éjjelente a rollereket, amelyeket a töltőállomásokon fel is töltenek, hogy reggelre újra használatra készen várják a Lime-ozókat.

A Lime 2017-es indulása óta szerves része Európa nagyvárosainak Varsótól Bécsig, Zürichtől Berlinig. Az elektromos rollereket és kerékpárokat is tartalmazó flottája révén célja a városi élet és a városi közlekedés megváltoztatása.  Felhasználói – világszerte öt kontinensen, csak Európában több mint 20 országban – eddig 26 millió Lime utazást bonyolítottak le. A startup központja Kalifroniában van, legutóbb február elején kapott 310 millió dolláros befektetést, alapítása óta 765 millió dollár befektetést kapott a társaság, a neves Andresssen Horowitz is ott van az angyalbefektetői között.

Budapesten három autómegosztó (Greengo, Mol Limo, DriveNow), kerékpármegosztó (Mol Bubi, Donkey Republic) mellett elektromos robogómegosztó (Blinkee) is műkődik már.

 

süti beállítások módosítása