Tejbegríz, mákos guba, eperturmix, vagy éppkrumplipüré, esetleg egy cappuccino. Elképzelhetetlenek tej nélkül? Pedig mindegyiketelkészíthetjük finom, tápláló, tejtermékmentesváltozatban is, ha növényi alapú italokat használunkhozzájuk. Sőt, a hazai ízeken túl külföldi konyhákegzotikus fogásainak is jól bevált alapanyagai a növényi tejhelyettesítők! Legyen mandula-, rizs-, szója-, zab- vagy kókusz-, a növényi italok konyhánkkulcsösszetevői lehetnek. A glutén-, laktóz-, tejfehérje- és szója-, valamint hozzáadott cukortól mentes diétátkövetők és vegetáriánusok, vegánok számára is fogyaszthatók. Az AdeZ növényi italkalauza segít, melyik italt mire, hogyan érdemes felhasználni!
Hadd szóljon a szója, ha gazdag ízvilágra vágyunk!
A szójaital amellett, hogy bővelkedik fehérjében, igazángazdag ízvilágot és krémes textúrát nyújt. Igazi jollyjoker, gyakorlatilag minden receptben kiválthatjuk vele a tejet. Tulajdonságai jól érvényesülnek akkor is, ha magábanisszuk, de sütési és főzési alapanyagként is megállja a helyét. Az AdeZ Szenzációs Szója hozzáadott cukor-, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes!
Mandula, ha jól jönne egy kis krémes, finomkényeztetés
Ínycsiklandozó, már önmagában egy finom folyékonydesszert lehetőségét kínáló megoldás a mandulaital. De ha krémességét és enyhén mogyorós ízakkordjait másbanis kamatoztatnánk, próbáljuk ki teába, kávéba keverve! Számíthatunk rá akkor is, ha sütni vagy főzni szeretnénknövényi alapú ital hozzáadásával. Az AdeZ MesésMandulát bátran fogyaszthatják azok is, akik glutén-, laktóz-, tejfehérje- és szója-, valamint hozzáadott cukortólmentes diétát követnek.
Zent jelenthetnek a főzésben a jól eltalált összetevők, például a zabital!
Főleg nyáron, a nagy melegben kevésbé népszerűek a sütőben sült ételek, viszont a főzős receptek sztárjailehetnek a zabitalok, ha krémes és természetesen édesízekkel tennénk teljessé a fogásokat. Ne felejtsük el, hogyaz AdeZ Zabolátlan Zab is hozzáadott cukor-, laktóz-, tejfehérje- és szójamentes!
Kókuszital egy kellemes nap indításához
Az AdeZ Káprázatos Kókusz, amely állagában a félzsírostejhez hasonlítható, igazán selymes. Müzlire öntve, smoothie-k alapanyagaként, és forró italokhoz hozzáadvaajánlott fogyasztani, kiélvezni finom ízvilágát. Mindemellettmegbízható társa lehet az ételérzékenységekkelküzdőknek, hiszen szintén glutén-, laktóz-, tejfehérje- ésszója-, valamint hozzáadott cukortól mentes.
Remekelhetünk a konyhában a rizsitallal is
Könnyedségével és édeskés ízjegyeivel a rizsital is hamarbelophatja magát a szívünkbe – és a konyhánkba, főleg, ha müzlihez, gabonapehelyhez keverjük, vagy ha főzéshez használjuk fel. A meleg italokhoz ugyanakkor a könnyed állaga miatt inkább más növényi italt érdemesválasztani. Az AdeZ termékcsalád része a Rock ‘n’ Roll Rizs, amelyet a fentiekhez hasonlóan a különféle “mentes” diétázók, vegánok is fogyaszthatnak,
Így főz növényi tejhelyettesítővel egy profi vegán
Steiner Kristóf, az AdeZ márkanagykövete is előszeretettelhasznál növényi alapú italokat sütés-főzési kalandjaisorán, például póréhagymás burgonyakrémleveshez, vagyépp kenyérpudinghoz, és amerikai pancake-ekhez is. Azambassador Instagram oldalán azt is bemutatja - például avegán omlettel, vagy hagymaborzaskával és spenótos-korianderes mártással -, hogyan tudunk növényitejhelyettesítőkkel gourmet minőséget és ízvilágot alkotni.
Hozzunk távoli földrészeket a tányérba növényi italoksegítségével
Mindenkinek, aki Steiner Kristófhoz hasonlóan szereti a külföldi konyhát plusz a kulináris élményeket, és szívesenkészítene el otthon egzotikus fogásokat: gondoljonkihagyhatatlan összetevőként a növényi italokra! Ugyanisa nemzetközi konyha népszerű alapanyagai is a növényiitalok, legyen az épp mandula-, rizs- vagy kókuszital.
Az AdeZ-ről:
Az AdeZ 100 százalékban növényi alapú italcsalád. A hozzáadott cukor nélkül készült AdeZ a szója, mandula, kókusz, rizs és zab krémes, finom ízvilágát kalciummal, D- és B12-vitaminnal vegyíti egy igazán gazdag, lágy, egyedülálló ízű italban. A termékcsalád sokoldalúmegoldást nyújt mindazoknak, akik valamilyen diétátkövetnek, vagy változatosabban szeretnének növényialapú élelmiszerekkel táplálkozni.