360m

Aranyérmes bor lett a Twickel Kajmád Rosé 2018

2019. április 28. - opmah

Aranyérmes lett a Twickel Szőlőbirtok 2018-as évjáratú Kajmád Rosé bora a Szekszárdi Borvidéki Borversenyen. A nagy múltú, több évtizede megrendezésre kerülő eseményenidén 238 bor közül választották ki a legjobbakat. Ebben az évben 8 bizottság összesen 50 zsűritagja véleményezte a nevezett tételeket.

 0ce25f00-efa8-462f-81dd-0f16a91421e1.jpeg

Idén 54 termelő 238 bora képviseltette magát a Szekszárdi Borvidéki Borversenyen. A nevezett tételeket összesen 8 bizottság 50 neves szakemberből álló zsűrije bírálta el. A borvidék jellegéből fakadóan a benevezett tételek nagy részét a vörösborok tették ki, de a minták között szép számmal szerepeltek rozé, illetve fehérborok is. A Twickel Kajmád Rosé 18 magas minőségű rozé bor közül került ki aranyérmesként.

 

A halvány, lazacszínű bor a megfelelő szüreti időpont kiválasztása mellett a Merlot, Kékfrankos és Pinot Noir ideális házasításával jött létre. Illatában üde szamóca- és málnajegyek uralkodnak, ízében a kellemes gyümölcsösséget friss, élénk savak támogatjákhosszú lecsengésű zamattal árulta el Gódor Attila, a Twickel Szőlőbirtok borásza.

 

Nagy büszkeség és komoly elismerés a régió egyik legnagyobb borversenyének aranyérmét megkapni. A rosénk már jó ideje népszerű a borfogyasztók körében, de a díjjal a szakmai megerősítés is megérkezett magyarázta Báró Twickel György, a Twickel Szőlőbirtoktulajdonosa.

 

A nyertes borokat a borverseny Aranyérmes Palackos Borainak kóstolóján mutatták be április 27-én Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központban.

süti beállítások módosítása