360m

Ismerjük meg New York rejtett arcát!

2019. november 20. - opmah

Közelednek az ünnepek, és mint tudjuk, nincs karácsony Reszkessetek betörők nélkül! A klasszikus második rész évről évre felidézi New York adventi hangulatát. Díszkivilágítással még lenyűgözőbb a város, ami felhőkarcolóival és felfoghatatlan méreteivel egyébként is mindenkit rabul ejt. Európából érkezve a repülőjegyárak is ide a legolcsóbbak, ha az USA-ban szeretnénk utazgatni. Tudta, hogy ezt akár Frei Tamás társaságában is megtehetjük?

3d50fb59-9a19-48b1-b46c-e72f036823de.jpeg

Sokunknak egy életre rögzült Kevin találkozása a hajléktalan nénivel, ezért emlékszünk, milyen pazar látványt nyújt a hó borította Central Park. Arról már nem is beszélve, hogy az évnek ebben a szakaszában itt két hatalmas jégpályán próbálhatjuk ki a korcsolyatudásunkat!

Pár utcával arrébb kötelező program az ikonikus, óriási karácsonyfa égőinek meggyújtása a Rockefeller Center előtt, amire a hagyomány szerint november végén vagy december elején kerül sor. Ez a 30 méter magas, gigantikus fenyő több mint 50.000 LED égő fényében sziporkázik, a tetején pedig egy 3 méter széles Swarowski kristályokkal kirakott csillag foglal helyet, aminek pontos másolatát a Rockefeller centerben közelebbről is szemügyre vehetjük.

1dbdec6e-12e5-4f78-9295-95fc3bf61224.jpeg


Gyalog mindössze 10 perc sétára találjuk a Times Square-t, ahol a Broadway színes fényreklámjai közt a híres cowboy ilyenkor is meztelenül gitározik. Az Empire State Building tetejéről nyíló panorámát senkinek sem kell leírni, pontosabban nem is lehet; személyesen kell megragadni az alkalmat, hogy a részesei legyünk. A felhőkarcoló, ami az ünnepekkor piros-zöld díszkivilágításba öltözik, az év 365 napján várja a látogatókat, így ide akár Szenteste is feljöhetünk!

New York titkos gyöngyszemei

Kevesen tudják, hogy a Central Parkról például a Top of the Rock kilátó tetejéről készíthetők a legjobb képek, sőt, innen maga az Empire State Building is impozáns látvány – hívja fel rá a figyelmünket Marton József. Az amerikára specializálódott Morton’s Travel ügyvezető igazgatója szerint az ismert turistacélpontok mellett New York rengeteg rejtett kincset is tartogat a látogatónak.

Ilyen például a High Line, egy régi, használaton kívüli magasvasút helyén épült sétány, amely több parkkal, pihenőhellyel és művészeti alkotással üde színfoltot jelent a városban. De az adventi időszakban érdemes felfedezni a Chelsea Marketet, ezt a színes piaci kavalkádot is, ahol minden nemzet a saját portékájával és harapnivalójával képviseli magát.

5bb5212d-efce-470f-a830-a46f06ded8d4.jpeg

Ha érdeklődőek vagyunk a kulturális programok iránt, ellátogathatunk a 9/11 múzeumba, megemlékezve a tragikus terrorcselekmény áldozatairól. Ennek közvetlen szomszédságában található New York legújabb és legmodernebb kilátója, a One World is. Ha pedig a Metropolitan múzeumban már sorra vettük a műalkotásokat, ajánljuk az egyik legkülönlegesebb múzeumot: az Intrepid Sea, Air & Space a haditechnika iránt érdeklődők számára kihagyhatatlan!

Akár Frei Tamás is az útitársunk lehet

A Morton’s Travel már hét éve dolgozik Frei Tamással, aki évente emeli egy-egy utazás színvonalát és csempész a városnézésbe különleges hangulatot, saját meglátásaival és történeteivel fűszerezve az idegenvezetés programjait.

A legendás riporter és író gyakran megfordul New Yorkban, és részben ez a város lett legújabb, Bábel című regényének helyszíne is. A könyvet korunk nagy válságai, a terrorizmus és a migránskérdés ihlették és teszik riasztóan hiteles, izgalmas olvasmánnyá. A Morton’s az utóbbi két évben nagy sikerrel indította az Advent New Yorkban túrákat is, amit szintén Frei Tamás részvétele fémjelez. Közkívánatra, az óriási érdeklődés hatására 2020-ban tavasszal is elérhető lesz vele egy program.

b666d5cb-c26c-4cde-9077-3b505c1c961f.jpeg

Aki ismeri Frei Tamást és olvasta a könyveit, annak garantáltan hatalmas élményt jelent majd vele személyesen találkozni: az utasok visszajelzése alapján nagyon közvetlen, sokat és színesen mesél, és szívesen válaszol az utasok kérdéseire.

süti beállítások módosítása