360m

Top 10 új és pop-up gasztrohelyszín Budapesten

2019. április 27. - opmah

Leteszteltük a legújabb helyeket és bemutatjuk a legjobbakat! Nem szeretnénk rábeszélni egyikre sem, de érdemes kipróbálni ! 

 

Blue Agori 

64eae2de-9cb5-469d-88b6-1d473bd60474.jpeg

Végre egy üde színfolt a Madách téren ahol igazi authentikus görög ételekkel találkozhatunk. A hely már kivülrôl is kilóg a sorból és felhívja magára a figyelmet, hiszen annyira eltalált az arculat, hogy automatikusan megköveteli a figyelmet. A belsô dizájn csak tovább fokozza, hogy nem a szokványos hétköznapi gyrosozóba vagyunk hanem egy, stílusos laza, sallangoktól mentes, vagány streetfood bárban. Stavros az egyik tulajdonos és a Blue Agori megálmodója, végre elhozta nekünk az igzai Görög gyrost. De abból is az Athénit, mint azt megtudtam, egy Kis sült krumplival, mert úgy az igazi. A fô csapás természetesen a gyros és a souvlaki plusz a görög saláta, minden görög receptúra alapján. Tehát ha valaki igazi görög streetfoodba godolkodik akkor a Blue Agorit nem szabad kihagyni, mert itt a gyros tényleg élmény! 

1b0208ac-1f16-424c-91d6-0b847e6583c5.jpeg

Címe: Madách Imre u. 1./ web: www.blueagori.com

 

 

MOST Kortárs Bisztró

7e295e61-2ffb-4cf5-be8f-bb9d17a8c2b6.jpeg

Budapest új Popup Borbárja a MOST 1st Floor. 

A belvárosban a Zichy utcában található MOST Bisztró 10 éves évfordulójára gondolt egyet és az első emeletén található teraszt kialakította a borok szerelmeseinek. Hangulata egyedülálló, a belváros közepén, avantgárd építészeti megoldások teszik teljessè a kèpet az igazi kikapcsolódáshoz. Kitünő borok és proseccok kerültek az itallapra melyekből egyedi koktélok is kèszülnek. A sörök szerelmesei is megtalálják az ízlésviláguknak megfelelő új és méltán kedvenc habos élményeket a különleges kézműves választékban. Az enteriőr a választèk és a hozzáertő kedves kiszolgálás miatt minden korosztály számára a biztos kikapcsolódás pontja lesz. Àllítjuk, hogy Budapest népszerű helyei között tartják majd számon. Április 26-i nyitó eseményükre minden képpen érdemes elnèzni, élő zenével és jó hangulattal várnak!

0f56184d-dc7a-4954-9888-3da001045921.jpeg

Címe:  Zichy Jenô u. 17. / web: www.mostbisztro.hu

 

 

Helyszín Budapest 

a2197317-c35a-4819-84f1-9cd9dfbd6d70.jpeg

Egy hely Budapest szívében, ahova nemcsak a finom kávéért és  a különleges reggeliért érdemes beugrani. A Helyszín több mint egy vendéglátóhely. 

Amilyen pici, olyan egyedi. A Wesselényi utcában fél éve nyílt üzlet harmonikus, természetközeli bútorzatával azonnal magával ragadja a vendéget. Az üzletvezető- tulajdonos fiatal srác temperamentumával pedig jókedvre, mosolyra deríti mindazokat akik betérnek ide. - Egy álmom vált valóra ezzel a kávézóval. Már gyermekkoromban tudtam: egy saját helyet szeretnék, ami Helyszíne a találkozásoknak, egy baráttal, egy finom kávéval, egy extra étellel. Éppen ezért is dolgozunk Specialty kávékkal és ezért lehet  egész nap Bruncholni, mert annál nincs jobb.Mindig törekszem az újításra. A klasszikus reggelik mellett töltött bundás kenyeret, omlett roládot, és pulled porkos szendvicseket is felszolgálunk. A legújabb tervünk egy Specialty kávé importálasa egyenesen Ausztráliából mely számos díjjal büszkélkedhet, de erről egyenlőre csak ennyit- árulta el Csernák Botond. Amilyen fiatal annyira kreatív Botond. Folyamatosan a vendégek maximális elégedettségére törekszik. A Helyszínen a minőség minden téren topon van.    

e5e29035-04aa-4a55-a792-a561aa4aeff0.jpeg

Címe: Wesselényi u. 35. / e-mail : helyszinbp@gmail.com

 

 

Winestone Budapest City Center 

3fce5b53-1cc6-4d07-aab0-ba7815a463d3.jpeg

Az Accorhotels kelet-európai saját fejlesztésű koncepciója 2013-ban mutatkozott be Lengyelországban. Az első hazai étterem június elején, Budapesten a fejújított Mercure Budapest City Center szállodában nyitotta meg kapuit, mely a magyar ízekre fókuszál, innovítív, élményszerű koncepcióval, kőtálakkal és széles borválasztékkal, amiben mi magyarok igen erősek vagyunk. Így kézenfekvő volt, hogy a Váci utca közönségét ezzel lehet megfogni.

A Winestone étterem filozófiájának köszönhetően a vendégek egyszerűen, elérhető áron juthatnak autentikus és egyedülálló gasztroélményehez.

 A budapesti étterem elgondolásának két fontos elemből épül fel: az egyik a kitűnő minőségű, Magyar és külföldi borkínálat, a másik pedig a helyi ételspecialitások bemutatása. A Winestone racionális étlapot kínál: viszonylag kevés étel, ám azokat magas minőségben. Specialitása a planche , vagyis a kőlap – utalva a Winestone névre -, amelyen magyaros összeállítást (mangalica sonka, szalámi, kőrözött, sajt, savanyúság), lazacot (rukkolával, céklával és tejföllel), tatár beefsteaket (bekeverve vagy klasszikusan, kapribogyóval, salátával), vagy ezeket vegyesen szolgáljuk fel. Mindezeket házi készítésű kenyereink egészítik ki, amelyek saját fűszerezésű olívaolajjal érkeznek. Az étlapon találunk továbbá klasszikus Magyar ételeket, valamit a nemzetközi konyha jól ismert fogásait.

 A Winestone része a bejáratnál elhelyezett, az utcáról is jól látható borbolt, ahol számos hazai és nemzetközi borkülönlegességet vásárolhatnak a betérők. (Egyúttal minden, a Winestone-ban kóstolt bor kérhető palackkal elvitelre is). Jelenleg összesen 10 ország 34 féle borát kóstolhatjuk meg, de a kínálat 70 százalékban magyar borokból áll, amelyek tematikus felsorolásban jelennek meg a borlapon. Így választhatunk “könnyű és friss”, “gyümölcsös és ízletes”, “harmonikus és elegáns”, “testes és aromás” tételeket, valamit pezsgőket és champagne-t is.

 Ám a Winestone nem kizárólag a hotel vendégeit szólítja meg, hanem a helyi közösség számára is vonzó gasztronómiai élényt nyújthat. Lassan egy éve nyitott meg éttermünk és kijelenthetjük hogy felülmúlta minden várakozásunkat.”

d641753e-c70f-4d46-bff7-131ad1f60245.jpeg

Címe: Váci utca 20.

 

 

 A la Maison Budapest

b3fa8267-bd6f-4a0c-8be0-82001d366c62.jpeg

Az A la Maison Grand a Szervita téren található, központi elhelyezkedéssel. Az étterem letisztult belsôt kapott amit a tulajdonos álmodott meg, picit olyan hatást kelt mintha egy szállodában lennénk. Ez a hely a reggelikrôl és a brunchokról,igazán ismert. Reggelizni lehet itt benedikt tojást vagy waffeleket de akár French toastot is, tulajdonképpen egész nap reggelizhetünk. Amit még fontos megemlítenem, hogy, reggel 8 órától délután 17:30-ig tudunk reggelizni, ebédelni pedig 12:00 órától lehet szintén 17:30-ig. Asztalt a reggelihez mindig foglaljunk, és fontos, különben nem biztos, hogy ennek az élmémynek részesei lehetünk! 

f1e22164-cca7-4f63-9974-1a3b2cf839c3.jpeg

Címe: Szervita tér 3. / web : www.alameisongrand.com  

 

 

I 55 American Restaurant & Bar

819216b2-0ed0-4757-afe7-27b8567a76a8.jpeg

Akár sóhajthatnánk egy nagyot, "hogy hányadik ámerikai étterem már ez?", viszont mielőtt átugornánk az I55-öt, érdemes jobban szemügyre venni a kínálatot: deep dish pizza, jambalaya, gumbo, clam chowder... te jó ég, mik ezek? Ezek az ételek bizony az amerikai konyha remekei, melyek a hamburger és a barbecue farvizén evezve végre eljutottak hozzánk is! Az I55 American Bar & Restaurant nem mást tűzött ki célul, minthogy elhozza a tengerentúli gasztronómia legfinomabb és legkülönlegesebb fogásait Budapestre, Chicago-tól egészen New Orleans-ig haladva. 

Az ételek közül a fő attrakció egyértelműen a deep dish pizza, ami leginkább egy pitére hasonlít. Viszont vastagságát nem a tésztának, hanem a feltétek sokaságának köszönheti: a vékony és könnyű tésztába, mint egy tálba halmozzák bele a feltéteket, melyeknek sorrendje a megszokottól eltérő. A burgonyával és cheddarral gyúrt pizzaalapon terül szét gazdagon az olasz mozzarella, az amerikai cheddar sajt és a ricotta keveréke, erre fekszenek fel a kiváló minőségű húsok és zöldségek, az egészet pedig fűszeres paradicsomszósz borítja be. Órákig lehetne mesélni arról, mennyire szexi, ahogy nyúlik a temérdek sajt, mikor kiemelsz egy szeletet, vagy hogy milyen telt íze van a paradicsomszósznak, milyen pikáns a házi kolbász és hogy mennyire egyben van az egész étel... de inkább mindenkinek azt javasoljuk, hogy menjen és tegyen egy próbát maga! Egy biztos: érdemes elfelejteni azt, amit eddig a pizzáról tudtunk és legyünk nyitottak az újra!

Az ételek mellett az étterem kialakítása is biztosan marasztal: tágas terek, élénk színek, érdekes relikviák... nincs olyan erőltetett, szájbarágós USA hangulat, csak azt veszi észre az ember, hogy már órák teltek el és még mindig szívesen maradna. Összegezve: igazán kellemes színfolt lett az I55 a belvárosi gasztrotérképen. Ha egy kis felüdülésre vágysz, szeretnél laza légkörben eltölteni egy estét és igazán finom ételekkel jól lakni, ezt a helyet mindenképpen látogasd meg!

12b215a3-2ce6-40a0-a0b5-c211504f7a2e.jpeg

Cím: Alkotmány u. 20. / web: www.i55.hu

 

 

Neverland Budapest 

cd81f4b8-7247-4816-9adf-bb99052c3e33.jpeg

Ez az a hely, ahova újra és újra vissza akarsz jönni, mert mindent megtalálsz, ami kiszakít a szürke hétköznapokból.

- kísértetiesen valósághű szabadulószobákat (és VR élményt),

- koncerteket az ír kocsmazenétől a technón át az afrikai törzsi hangzásokig (és karaoket),

- italokat a világ minden tájáról,

- gasztrokalandokat, melyek fő csapásvonalát az eredeti amerikai ízvilág adja.

Mondd, mit ennél? Egy hamisítatlan amerikai burgert, egy klasszikus fish and chipset házi tartárral, garnélarákot fokhagymás szószban, egy Insta-kompatibilis finger foodot vagy egy minden ízében kifogástalan tortát? Bármelyiket is választod, az étlapukon megtalálod. Az sem gond, ha mentes, vega vagy vegán étrendet követsz – ezt jelzed nekik bátran és gondoskodnak róla, hogy véletlenül se távozz éhségtől kopogó szemekkel.

Emlékszel még, milyen volt a gyermekkori álomvilágod?

Ez volt az a hely, ahova bármikor elvonulhattál, amikor ki akartál zárni mindent és mindenkit, és ahol ámulatba ejtő dolgok vettek körül. Valószínűleg felnőttként is él a fantáziádban egy ehhez hasonló világ (időközben talán átalakult a díszlet, de a lényeg nem változott).

A Neverland ezt testesíti meg, mert ahogy becsukod magad mögött az ajtót, szó szerint kizárod a szürke hétköznapokat, a lépcsőn lefelé haladva pedig egyre erősebbé válik benned az érzés: hazaértél.

Náluk te döntöd el, hogy a barokk, a country vagy a minimalista bárrészen innál meg nyugodtan egy italt, a „normal is boring” sarokban lőnél olyan hátterű képet, ami nem jön szembe minden második posztnál vagy a pároddal vonulnál félre a Loveboxba. (Halmozhatjátok az élvezeteket: a minőségi italok mellett egy rövid, amerikai gasztrokirándulásra is benevezhettek, valamint megkóstolhatjátok az ősi titkos katalán családi recept alapján készült Crema catalanát is. Egésznapos reggelivel is várnak titeket reggel 9-től éjfélig.)

A szabadulószobáinkat és a VR programunkat imádni fogod, ha egy valóságtól elrugaszkodott világot keresel, a csütörtökön, pénteken és szombaton megrendezett koncertjeink változatos repertoárjában pedig biztosan találsz olyan stílust, ami a füleiden áthatolva lazítja el az idegszálaidat.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Neverlandet nemcsak mi, hanem ti is imádjátok (ebben a 100 feletti TripAdvisoron adott értékelés közel 5,0 átlaga erősít meg 

13162d47-b91b-448d-9ba9-2e3535516b27.jpeg

Címe: Dohány u. 22-24. / web: www.neverland.hu 

 

 

Local Korner

9bab10ff-a0a4-47d4-b30d-cb10dc7c5033.jpeg

Aki nem feltétlenül vágyik a nyüzsgő budapesti utcákra, viszont egy nagyon jó hangulatú top pizzériában szeretne enni, annak sem kell messzire menni, ugyanis a belváros egyik gyönyörűen felújított utcájából ajánljuk most az alábbi éttermet.

Ízelítőként itt egy kis történet róluk:  Három gyerekkori barát közös ötlete, hogy megalkossák Budapest kultikus pizzázóját! Immáron a srácok második üzletüket nyitották meg 2018 nyarán a Semmelweis utcában, ami  35-40 fő leültetésére alakalmas.  Az egyedi menürendszerrel, az egyedi dekorációval és a különleges vendéglátással a vendégek az első perctől kezdve úgy érezhetik magukat, mintha csak a saját barátaikhoz érkeztek volna. A jó hangulat mellett, elengedhetelen a kiváló olasz alapanyagokból készült pizzájuk. A rendszer nagyon egyszerű és praktikus, a vendégek saját maguk állíthatják össze a pizzáikat, melyet frissen készítenek, és míg várakoznak, hogy elkészüljön a fogás, addig sem unatkoznak. Az üzlet falán van egy hatalmas vaktérkép, arra felírhatják a nevüket, van közösségi asztal, ahol akár más vendégekkel is szóba elegyedhetnek, vagy akár elolvashatják a Local Korner történetét képregény formájában. 

De nem mehetünk el a felszolgálók kedvessége, barátságossága mellett sem, ők ahogy az az idejükből telik, megpróbálnak minden vendéggel pár szót váltani, legyen az utazásukról szó, vagy akár az átlagos napjukról! 

És van még egy jó pontja az étteremnek, mégpedig hogy a Wolt applikációin keresztül házhozszállítást is vállalnak. 

Aki valami teljesen másra vágyik és a pizza mellett élményekkel szeretne gazdagodni, annak érdemes ellátogatni a Local Korner Pizzeriába.

a13b1b36-40d9-4ec7-94fa-a35b85e3e44e.jpeg

 Címe: Semmelweis u. 17. / web: www.localkorner.hu

 

 

Pop up Bubble Bar by Intermezzo Roof Terrace 

9f798377-75f7-47b3-bdcf-71a8a9cb0417.jpeg

Pezsgő légkörrel és változatos barfooddal nyitotta meg kapuit március elején az Intermezzo Roof Terrace a Hotel President Budapest tetőteraszán. A helyszínen három különböző stílusban kialakított buborékban kapcsolódhatnak ki a vendégek, miközben a főváros legegyedibb panorámájában gyönyörködhetnek a felhők felett.

A tél végével Budapest legmagasabb korcsolyapályája is elköszönt a látogatóktól, de az V. kerületi Hold utcában található Hotel President Budapestben megy tovább az élet és új város feletti őrülettel jelentkeztek tavaszra.

A minden korosztály által nagyon kedvelt tetőteraszon a szálloda történetében először alakítottak ki egy buborékbárt, ahol garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodik mindenki.

A Popup Bubble Bar buborékjai egyenként harminc négyzetméter alapterületűek, amelyeket bár, bisztró és lounge stílusban álmodtak meg, így nem kétséges, hogy az összes látogató megtalálja a számításait. 

A négycsillagos szálloda tetején a bár tematikájához illően buborékos és buborékmentes italok közül választhatnak az érdeklődők, de olyan finomságokat is megkóstolhatnak, mint a medvehagymás spárgakrémleves, a President klubszendvics vagy a quinoa korong.

„A Hotel President Budapestben folyamatosan azon dolgozunk, hogy olyan egyedi élményt biztosítsunk a vendégeinknek, ami valóban maradandó emlék marad. A tágas buborékok tökéletes helyszínei lehetnek akár egy baráti összejövetelnek, egy randevúnak vagy egy privát rendezvénynek is” – fogalmazott Galla Gergő szállodaigazgató.

A buborékbárhoz kapcsolódik egy lakatfal is, ahová a szerelmesek összetartozásuk jeléül felakaszthatnak egy olyan lakatot, melybe belevésték nevüket vagy nevük kezdőbetűit. Lakatot a párok is vihetnek magukkal a felhők fölé, de a tetőteraszon is beszerezhető.

A lábunk alatt elterülő város lenyűgöző panorámája továbbra is egyedülálló Budapesten: a Hotel President Budapest tetejéről kilátás nyílik a város kiemelkedő nevezetességeire, mint a Szent István Bazilika, a Parlament, a Budai Vár vagy a Citadella.

A Popup Bubble Bar by Intermezzo Roof Terrace a nyári szezon érkezéséig az időjárás függvényében minden nap 17 és 21 óra között tart nyitva. Fontos, hogy nemcsak a szállodavendégek, hanem előzetes foglalás esetén bárki meglátogathatja Budapest legújabb nevezetességét.

0c8d616e-ee82-4165-8c05-3471e7a43c58.jpeg

Címe: Hold u. 3-5. / web: www.hotelpresident.hu  

 

Montenegro Gurman Grill Terasz és Budai Parkszinpad

992213c1-9ff9-47e9-8f10-b3e72c8c1077.jpeg

A Montenegrói Gurman Grill Terasz a Budai Parkszinpadon található  tradicionális pop-up étterem. Ízvilágával, hangulatával és vendégszeretetével igazi mediterrán érzést kínál vendégei számára.

A frissen készült grill ételek illata és az idevarázsolt montenegrói miliő pedig a tengerparti nyaralások hangulatát idézik. Tradicionális ételeket Szerbia és Montenegróból érkezett szakácsok és pékek eredeti recept alapján készítik, ezáltal biztosítva a délkelet-európai konyha autentikusságát és sokszínűségét.

A Pljeskavicát, Csevapcsicsát, Ustipákot színtiszta borjúhúsból készítik, a lepényt pedig saját kezükkel gyúrják és helyben, kemencében sütik.

Nem csak a délkelet-európai konyha ízének szerelmesei, de az igényes gyorsételeket keresők számára is ideális hely a Montenegrói Gurman.

7b12d932-0638-425d-a3ae-fda49aee212e.jpeg

 

 Ajánljatok éttermeket: enniszeretek@gmail.com 

 

 

 

süti beállítások módosítása