Egy újabb recept Bicsár Attilától, Malacfül saláta, könnyű és gyors elkészítés!
Malacfül saláta
Hozzávalók:
-4 db malacfül
-4 gerezd fokhagyma
-1 db vöröshagyma
-4 db babérlevél
-Só, egész feketebors
-2 db paradicsom
-2 db lila vagy sonkahagyma
-1 db jalapeno paprika
-2 db lime
friss koriander
olívaolaj
Előkészítés
A malacfület fűszeres vízben puhára főzzük. Só, egész feketebors, babérlevél, vöröshagyma, fokhagyma.
Amikor a fül teljesen megfőtt, kivesszük a főzővízből és préselve hűtjük.- Egytepsibe/tálcára tesszük, egymás mellé, hogy ne fedjék egymást. Lefóliázzuk és egy másik tepsit/tálcát helyezünk rá. Súlyt teszünk rá,pl. dobozos tej.- Minimum egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A paradicsomot, jalapenot, hagymát apró kockákra vágjuk. A koriandert felaprítjuk.
Elkészítés
A préselt füleket vékony csíkokra vágjuk. Sózzuk, összekeverjük a paradicsommal, hagymával, chili paprikával, korianderrel, lime levével, olívaolajjal.
Adhatunk hozzá fehérbab vagy akár avokádokrémet is.
Fotók: Szindbád az utazó