360m

Létezhet olyan hírlevél, aminek örülünk?

2020. március 06. - opmah

Jóváhagyásra vár a kormány mesterséges intelligencia stratégiája. A magyar vezetők kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a huszonegyedik század egyik legígéretesebb innovációjának, amivel nekünk is ideje megbarátkoznunk. De hogyan könnyítheti meg a használata a mindennapjainkat?

7ea2fddd-aee7-42dc-9dc6-6d26649d100d.jpeg
A mesterséges intelligencia lassanként az életünk minden területén helyet kap. Számos felhasználási módja létezik: alkalmazzuk például arcfelismerésre, állapotfelméréskor, a röntgen vagy a hazugságvizsgálat során. Sőt, a zeneszerzés és a festészet is olyan terület, ahol kisebb-nagyobb mértékben már kiváltható vele az emberi munka.

Lassan felkészülhetünk az önvezető járművek felbukkanására is. Ez a technológia ugyan még tökéletesítésre szorul, de az alkalmazása hosszú távon kiküszöbölheti az emberi tévedéseket. De hogy már majdnem aktuális példát hozzunk, automatizálttá válhat az egészségügyi ügyintézés egy része – amiről mindannyian el tudjuk képzelni, mennyi időt takaríthat meg az átlagember számára!

Palkovics László, innovációs és technológai miniszter szerint is felmerül a kérdés, hogy veszélyként vagy lehetőségként tekintsünk-e erre a folyamatra? Annyi bizonyos, hogy a technológia önmagában csak eszköz, amit a felhasználó szándékai határoznak meg – és szerencsére számtalan pozitív, előremutató kezdeményezés zajlik a felhasználásával.

Így könnyíti meg a vásárlást és eladást a mesterséges intelligencia

Lássunk egy jó példát, ami már ma is velünk van a hétköznapokban! A webáruházak értékesítését segítő mesterséges intelligencia mind a kereskedő, mind a vásárló érdekeit szolgálja. Miről is van szó pontosan? Tegyük fel, hogy egy bizonyos termék után kutakodsz, például egy szép vázát keresel a nappalidba. Talán meguntad vagy félbeszakítottad a keresést, vagy esetleg már megvan az igazi, de még gondolkodnod kell rajta.

„Ilyenkor az M. I. rendszerrel működő webshop egy személyre szabott, a te keresésed alapján összeállított ajánlatokat küldhet neked. Nem befolyásol, pusztán felméri a vásárlási szándékaidat, az alapján, milyen termékeket tekintettél meg. Maga dönti el azt is, hogy levelezési szokásaid alapján milyen gyakran kereshet meg ajánlatokkal. Sőt! A személyes kommunikációs stílusodra is könnyen ráérez, így a levelek tartalma is hozzád igazodik” – magyarázza Surányi Ferenc, az M. I. Solution Kft. ügyvezetője.

A vásárlók tehát olyan egyéni ajánlatokat kapnak, amilyennek örülnek is. Nem a szokásos "jaj, már megint egy hírlevél" érkezik. Helyette inkább "de jó, pont ezt kerestem!" érzésed lesz. Így anélkül is megtalálhat álmaid vázája, hogy további órákat töltenél a böngészéssel.

A fenti technológia a webshop-tulajdonosok hétköznapjait is nagyban megkönnyíti, hiszen kiemelten hatékony a vásárlószerzésben. Jó példa erre a természetes kozmetikumokat forgalmazó Helia-D: ők volt, hogy ötszörös növekedést értek el az M. I. hatására, erről ebben a videóban meséltek is.

„Ez az automatizáltan működő levelezőrendszer olyan mennyiségű adatot dolgoz fel, amire ember nem képes. A webáruházaknak azért jó, mert nem kell többé az e-mail kampányokkal foglalkozniuk, hiszen az M.I. az első olyan rendszer, amely valóban teljesen automata. Hozzá sem kell nyúlni, nem kell beállítani, nem kell levelet írni! Ilyen eddig még nem volt Magyarországon, de világszinten is kevés hasonló szoftver létezik” – biztosít róla Surányi Ferenc.

Sztárséfek receptjei- Malacfül saláta / Bicsár Attila séf receptje

Egy újabb recept Bicsár Attilától, Malacfül saláta, könnyű és gyors elkészítés! 

 

Malacfül saláta

Hozzávalók:

-4 db malacfül

-4 gerezd fokhagyma

-1 db vöröshagyma

-4 db babérlevél

-Só, egész feketebors

-2 db paradicsom

-2 db lila vagy sonkahagyma

-1 db jalapeno paprika

-2 db lime

friss koriander

olívaolaj

ed5d0a98-c246-43dc-b101-e9dad11b766b.jpeg

Előkészítés

A malacfület fűszeres vízben puhára főzzük. Só, egész feketebors, babérlevél, vöröshagyma, fokhagyma.

Amikor a fül teljesen megfőtt, kivesszük a főzővízből és préselve hűtjük.- Egytepsibe/tálcára tesszük, egymás mellé, hogy ne fedjék egymást. Lefóliázzuk és egy másik tepsit/tálcát helyezünk rá. Súlyt teszünk rá,pl. dobozos tej.- Minimum egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A paradicsomot, jalapenot, hagymát apró kockákra vágjuk. A koriandert felaprítjuk.

Elkészítés

A préselt füleket vékony csíkokra vágjuk. Sózzuk, összekeverjük a paradicsommal, hagymával, chili paprikával, korianderrel, lime levével, olívaolajjal.

Adhatunk hozzá fehérbab vagy akár avokádokrémet is.

bd3da920-d79c-49dc-803e-56faf49e0783.jpeg

 

Fotók: Szindbád az utazó

Már nem trendi a sex a parton

Felhősi Attila kreatív bartender szerint átalakulóban van a koktélvilág! Ki ne hallott volna a klasszikus Sex On The Beach koktélról, vagy a Tequila Sunrise-ról? Bár ezek az italok sosem mennek ki a divatból, az biztos, hogy olyan új trendek jelentek meg a koktélok világában, melyek teljesen átalakítják az esernyős-szirupos koktél-sztereotípiát. A változásokról Felhősi Attilát, a Blue Fox kreatív bartenderét kérdeztük.

 

Változások zajlanak a koktélvilágban?

A koktélkészítés két irányba indult el. Az egyik a szürrealista vonal, ahol nem pohárban viszik ki az italt, hanem valami egészen másban. Ezt a műfajt úgy tudnám jellemezni, hogy 20 százaléka maga a termék és 80 százaléka az élmény. Itt gyakorlatilag egy műalkotást fogyaszt a vendég, ami minden érzékszervet megmozgat. Ilyen például a Street After Rain, ami úgy néz ki, mintha egy pocsolyát szervíroztak volna egy szép kőtálban, az ízélmény pedig páratlan. A másik a minimalista vonal, amibe az egyszerűen, de szépen díszített, különlegesen finom italok tartoznak. Kedvelt díszítőelem például a csontváz falevél. Ez úgy készül, hogy a levelet szódabikarbónába teszik, majd fogkefével átsikálják és végül kapnak egy gyönyörű, átlátszó díszt.

 

68b7656c-2239-48aa-96d6-6bc62cd09bb6.jpeg

 

Ez azt jelenti, hogy a klasszikus koktélok teljesen el fognak tűnni?

Szerintem a klasszikus koktélok sose tűnnek el teljesen, mert mindig lesz rá kereslet. Azt szoktam mondani, hogy a koktéloknak négyféle típusa van, ebből a szürrealista és a minimalista vonalról már volt szó, de ott van még a „bohemian, aminek a lehíresebb képviselői Marian Beke és Luca Cinalli. Ezt úgy tudnám jelezni, hogy ennek a stílusnak a kedvelői fognak egy bögrét vagy poharat, telerakják ehető díszekkel, és a maguk a koktélok is sok összetevőből állnak össze. A negyedik koktéltípus az a „classic, mint például a Cosmopolitan, és ennek van egy alhalmaza, amit úgy szoktak nevezni, hogy „disco classic, ilyen például a Sex On The Beach. Ezek gyorsan, és általában nem minőségi alapanyagokból készített italok, amelyek az utóbbi időben visszaszorultak az éjszakai életbe, night clubokba. Hozzáteszem, ha egy vendég klasszikus koktélt kér, azt egy jó bartender mindig el tudja készíteni, maximum felajánlja, hogy tud szebbet, egészségesebbet csinálni, ami hasonlít a klasszikushoz.

 

595f8997-fbcf-4352-a880-a954e9462096.jpeg

 

Szerinted, hogy fog kinézni egy koktélbár tíz év múlva?

A tudatosságban látom a jövőt. Egyre jobban futnak fel a vegán koktélok. Van, aki szereti a Whiskey Sourt, de nem akar bele tojást, akkor használhatunk hozzá aquafabát, ami csicseriborsóból van, de ugyanúgy viselkedik, mint a tojásfehérje. A Tom Collins is egy klasszikus koktél, amit egyre többen kérnek cukormentesen, nyírfacukorral, vagy más alternatív megoldással. Egy jó bartender ma már felkészül arra, hogy kiszolgálja az ételérzékenyeket és az egészségtudatos vendégeket. A jövő vendéglátó üzlete pedig arra az elvre épül, hogy minél különlegesebbet alkotsz, annál jobban ki tudsz emelkedni a tömegből, ezért mindenki igyekszik a saját stílusát megmutatni.

 

ab01175c-dc54-43b6-ab77-d22a82e0f959.jpeg

 

Mennyire fontosak a kézműves alapanyagok a koktélok világában?

Ma már a koktéloktól egyre inkább azt várják el az emberek, hogy nagy élményt okozzon, de olyan összetevőkből álljon, amiket bárki elfogyaszthat. Én is igyekszem házilag készíteniamit lehet, és próbálom kerülni a palackozott hozzávalókat.

Külföldön már sokkal korábban divatba jött ez a gondolkodásmód

A külföldi koktélbárok mindig valamennyivel előttünk fognak járni, de azt is látni kell, hogy mi milyen nagy hátrányból indultunk a nyugathoz képest. Ezt is figyelembe véveszerintem szépen fejlődik az iparág.

 

34cfc81f-66b7-4cf5-9719-00cf34590fa3.jpeg

 

Kik számítanak koktél nagyhatalomnak?

Európában egyértelműen London, illetve Párizs és Prága is képbe került néhány éve. Ázsiában Japán legendás a klasszikus koktéljairól, a trendeket tekintve pedig Hongkong, Szingapúr, Szöul, Amerikában pedig New York és Los Angeles emelkedik ki a többi város közül.

cbc898e7-d669-4079-ad97-d1820928366f.png

 

Szerinted mi a siker kulcsa ebben a szakmában?

A szenvedély és a szakértelem! Abban hiszek, hogy amennyiben tényleg szereted, amit csinálsz, akkor gyorsan ragad rád a tudás.

 

Fotó F.Attila: Bulefox 

street after rain : Bluefox

Szimfonikus szuperkoncert lesz a Képzelt riportból

Negyvenhét éve annak, hogy Adamis Anna és Presser Gábor megalkották a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című halhatatlan musicalt, melynek dalait a mai napig ismeri szinte mindenki országhatáron belül és kívül egyaránt. A Ringasd el magad, a Menni kéne vagy a Valaki mondja meg zászlóshajói a magyar musical-történelemnek, ehhez fogható sikereket csak nagyon kevés színdarabnak sikerült elérni az elmúlt évtizedekben.

68e8129b-60b4-4bdb-ab3f-184b3081e8b5.png

A dalok most új köntöst kapnak: szimfonikus nagyzenekar szólaltatja meg a slágereket, újra felcsendülnek az örök dallamok, a Dunakeszi Szimfonikusok Farkas Pál vezényletével egy igazi időutazásra invitálják a várhatóan nagyszámú érdeklődőt.

A Budapesti Showszínház rendezésében színpadra kerülő produkció a RAM Colosseumban lesz megtekinthető,február 13-án, ám több mint valószínű, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel több előadás is megnyitásra kerül majd a későbbiek során.

Tóth Ádám az előadás rendezője a darab alakuló értekezletén bemutatta a szereplőket is: Vágó Bernadett, Polyák Rita és Kovács Beáta a női karaktereket, míg Veréb Tamás, Csengeri Attila és Kósa Zsolt a férfi karaktereket éneklik majd a nagyzenekari kíséret mellett, kiegészülve a Budapesti Showszínház tánckarával és kórusával.

A rendkívül látványos, izgalmas és minden bizonnyal egyedülálló koncert a RAM bemutatók után országos turnéra indul, ezen dátumok kihirdetése a premier után várható.

A céges autómosás is kiváló HR-eszköz lehet

Mára már szinte közhelynek számít kijelenteni, hogy a cégeknek nem elég pénzzel motiválni a munkavállalókat. Nincsen HR-menedzser, aki ne tudná, hogy a hosszú távú megtartóerő minden cégnél az elégedettség – ez pedig nem mindig mérhető pénzben! Hozzájárulnak a munkahely által biztosított extra szolgáltatások is. Ilyen lehet például az autómosás, ami egy új technológiának köszönhetően egyszerűbb, mint valaha.

A legtöbben a napjaink nagy részét a munkahelyünkön töltjük. Nem is csoda, ha egyre jellemzőbben várunk el olyan szolgáltatásokat, amikkel a vezetőség igyekszik megkönnyíteni a hétköznapjainkat, egyúttal azt is érzékeltetve: fontos és értékes csapattagok vagyunk.

47805e57-a474-4943-900a-209f43875984.jpeg

Ilyen plusz juttatás lehet a cég által biztosított autómosás is – legyen szó akár a céges flottáról, akár a munkavállaló saját autójáról. A cég által finanszírozott mosatás utóbbi esetben dupla haszon, hiszen az alkalmazottól általában egyébként is elvárható, hogy tiszta legyen a céges autó.

A rendszeres mosatással a flottamenedzser csökkentheti akár az alkalmazottak, akár a saját munkamennyiségét. A lízingelt flották minősége emellett a GreenLine által alkalmazott speciális, viaszos tiszítási felületvédő technikával tartható magas szinten – hangsúlyozza a franchise tulajdonosa, Maróti Árpád.

Autómosás az irodából

A GreenLine franchise autómosói egy speciális, zöld technológiát alkalmaznak, aminek hála az autók mindössze másfél deci víz segítségével tisztulnak meg! Ez töredéke annak a literekben mérhető mennyiségnek, amit a hagyományos autómosók pazarolnak el egy-egy mosás során.

Napjainkban a nagyvállalatokkal szemben a munkavállalói oldalról is egyre erősödő elvárás, hogy környezetbarát megoldásokat kínáljanak és alkalmazzanak - így még lelkesebb fogadtatásra találhat az a cég, ami a GreenLine autómosóval lép együttműködésre.

af0b0f83-701e-4215-af1e-049b8892fc4d.jpeg

Ez már csak azért is remek ötlet, mert a GreenLine mosók a belvárosban is könnyen telepíthetők: ehhez nincs szükség sem azokra az engedélyekre, sem az infrastrukturális feltételekre, amik a hagyományos mosók esetében elengedhetetlenek.

Ezek a mosók technológiájuknak hála nagyon mobilisak, így akár irodaházakban is kialakíthatók: ebben az esetben az alkalmazottnak még csak külön kört sem kell tennie munka után az autómosóig és vissza. Sőt, a tisztításra a munkaidő alatt is sor kerülhet! A GreenLine működtet mobil autómosóegységeket is, amelyeket alkalomszerűen kihívhatunk – így végképp nincs más dolgunk, mint az irodában hátradőlni és kivárni, hogy az autónk megtisztuljon.

Édes Anna újra gyilkol!

A RAM-ban játszák Kosztolányi klasszikusát - musical változatban.

Ha valami kockázatosnak tűnhetett elsőre, akkor ez a produkció mindenképpen annak indult: modern, már-már XI. századi zenei hangzás, modern táncok, meglepő fordulatok és Kosztolányi világhírű regényének újra-gondolása: ez az Édes Anna musical.

62451899-76f4-49af-bd6c-38c52b0ca976.jpeg

A bemutató óta eltelt négy év, a több mint ötven teltházas előadás, a megközelítőleg 100 000 néző viszont meghozta a sikert: négy teltházzal búcsúzott el a produkció tavaly a BOK csarnokban, s úgy tűnt, jó darabig nem kerül színpadra a Tóth Ádám által rendezett nagymusical.

De ahogy elbúcsúzott az előadás, úgy kapta a felkéréseket és leveleket a Budapesti Showszínház: szeretnék újra látni a produkciót, iskolák tanárai, nézők és szervezők próbálták újra színpadra csalni a nagy díszleteket és monumentális technikát felvonultató bemutatót.

2833340d-81ca-47a9-b372-59f67f1a780b.jpeg

Horváth Zsolt (Hozsó), a Kozmix zenekar tagja, az Édes Anna musical zeneszerzője fellépései során is gyakran találkozott olyan rajongókkal, akik mindkét “oldalát“ megszerették, az egyik fellépés előtt az Édes Anna betétdalát kérték tőle egy szabadtéri fesztiválon. Természetesen ezt a kérést ott, akkor nem tudta teljesíteni, de újra összeültek a darab rendezőjével, Tóth Ádámmal és úgy döntöttek: legyen még előadás, ha ilyen sokan örülnének neki!

Január 24-én a RAM Colosseumban egyetlen előadásra ismét színpadra áll a musical, s csak a közönség lelkesedésén múlik majd, hogy lesz e folytatás?

A többszörösen díjnyertes produkcióra a www.ticket-shop.hu oldalon lehet jegyeket vásárolni.

Ismerjük meg New York rejtett arcát!

Közelednek az ünnepek, és mint tudjuk, nincs karácsony Reszkessetek betörők nélkül! A klasszikus második rész évről évre felidézi New York adventi hangulatát. Díszkivilágítással még lenyűgözőbb a város, ami felhőkarcolóival és felfoghatatlan méreteivel egyébként is mindenkit rabul ejt. Európából érkezve a repülőjegyárak is ide a legolcsóbbak, ha az USA-ban szeretnénk utazgatni. Tudta, hogy ezt akár Frei Tamás társaságában is megtehetjük?

3d50fb59-9a19-48b1-b46c-e72f036823de.jpeg

Sokunknak egy életre rögzült Kevin találkozása a hajléktalan nénivel, ezért emlékszünk, milyen pazar látványt nyújt a hó borította Central Park. Arról már nem is beszélve, hogy az évnek ebben a szakaszában itt két hatalmas jégpályán próbálhatjuk ki a korcsolyatudásunkat!

Pár utcával arrébb kötelező program az ikonikus, óriási karácsonyfa égőinek meggyújtása a Rockefeller Center előtt, amire a hagyomány szerint november végén vagy december elején kerül sor. Ez a 30 méter magas, gigantikus fenyő több mint 50.000 LED égő fényében sziporkázik, a tetején pedig egy 3 méter széles Swarowski kristályokkal kirakott csillag foglal helyet, aminek pontos másolatát a Rockefeller centerben közelebbről is szemügyre vehetjük.

1dbdec6e-12e5-4f78-9295-95fc3bf61224.jpeg


Gyalog mindössze 10 perc sétára találjuk a Times Square-t, ahol a Broadway színes fényreklámjai közt a híres cowboy ilyenkor is meztelenül gitározik. Az Empire State Building tetejéről nyíló panorámát senkinek sem kell leírni, pontosabban nem is lehet; személyesen kell megragadni az alkalmat, hogy a részesei legyünk. A felhőkarcoló, ami az ünnepekkor piros-zöld díszkivilágításba öltözik, az év 365 napján várja a látogatókat, így ide akár Szenteste is feljöhetünk!

New York titkos gyöngyszemei

Kevesen tudják, hogy a Central Parkról például a Top of the Rock kilátó tetejéről készíthetők a legjobb képek, sőt, innen maga az Empire State Building is impozáns látvány – hívja fel rá a figyelmünket Marton József. Az amerikára specializálódott Morton’s Travel ügyvezető igazgatója szerint az ismert turistacélpontok mellett New York rengeteg rejtett kincset is tartogat a látogatónak.

Ilyen például a High Line, egy régi, használaton kívüli magasvasút helyén épült sétány, amely több parkkal, pihenőhellyel és művészeti alkotással üde színfoltot jelent a városban. De az adventi időszakban érdemes felfedezni a Chelsea Marketet, ezt a színes piaci kavalkádot is, ahol minden nemzet a saját portékájával és harapnivalójával képviseli magát.

5bb5212d-efce-470f-a830-a46f06ded8d4.jpeg

Ha érdeklődőek vagyunk a kulturális programok iránt, ellátogathatunk a 9/11 múzeumba, megemlékezve a tragikus terrorcselekmény áldozatairól. Ennek közvetlen szomszédságában található New York legújabb és legmodernebb kilátója, a One World is. Ha pedig a Metropolitan múzeumban már sorra vettük a műalkotásokat, ajánljuk az egyik legkülönlegesebb múzeumot: az Intrepid Sea, Air & Space a haditechnika iránt érdeklődők számára kihagyhatatlan!

Akár Frei Tamás is az útitársunk lehet

A Morton’s Travel már hét éve dolgozik Frei Tamással, aki évente emeli egy-egy utazás színvonalát és csempész a városnézésbe különleges hangulatot, saját meglátásaival és történeteivel fűszerezve az idegenvezetés programjait.

A legendás riporter és író gyakran megfordul New Yorkban, és részben ez a város lett legújabb, Bábel című regényének helyszíne is. A könyvet korunk nagy válságai, a terrorizmus és a migránskérdés ihlették és teszik riasztóan hiteles, izgalmas olvasmánnyá. A Morton’s az utóbbi két évben nagy sikerrel indította az Advent New Yorkban túrákat is, amit szintén Frei Tamás részvétele fémjelez. Közkívánatra, az óriási érdeklődés hatására 2020-ban tavasszal is elérhető lesz vele egy program.

b666d5cb-c26c-4cde-9077-3b505c1c961f.jpeg

Aki ismeri Frei Tamást és olvasta a könyveit, annak garantáltan hatalmas élményt jelent majd vele személyesen találkozni: az utasok visszajelzése alapján nagyon közvetlen, sokat és színesen mesél, és szívesen válaszol az utasok kérdéseire.

Kulcsár Edinától is tanulhatnak a vállalkozók a Bálnában


Kezdetét veszi a Fiatal Vállalkozók Hete - Karrier&Üzleti Show budapesti programja. November 20-án szerdán a "Vállalkozz az Életre!" napon mások mellett Kulcsár Edina, a világ második legszebbjének választott üzletasszony is részt vesz. Az influenszer ügynökséget vezető híresség Szabó András Csutival, Kajdi Csabával és Tomán Szabinával áll színpadra.

November 18. és 22. között rendezi meg a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) a a Fiatal Vállalkozók Hetét. Az ingyenes budapesti program a Bálnában, november 20-án szerdán, 15 órától 21 óráig indul a "Vállalkozz az Életre!" nappal. Színpadra lép Kedves Ferenc üzletember, Langár Tamás, a Frei Café társtulajdonosa, de bemutatkozik a cukorkából milliárdossá lett Felföldi József is. A Sharing economy-ban rejlő lehetőségekre és a start-up világ kulissza titkaira is fény derül a Rendi.hu, az Oszkar.hu, és a Foxpost által, sőt a "Magyarok az űrből" szekcióban Farkas Bertalan űrhajós történetei és az űrben rejlő végtelen üzleti lehetőségek is feltárásra kerülnek. A vállalkozó influencerek közül pedig Kulcsár Edina, Szabó András Csuti, Kajdi Csaba és Tomán Szabina segítenek, hogyan robbanhat be egy fiatal az Instán.

d8bb3270-39b4-4c54-9a4f-9446159722dc.jpeg

"Igazán érdekes és jó hangulatú beszélgetést szeretnénk összehozni a fiatalok számára, amiből remélhetőleg sokat tanulnak majd. Ami biztos, hogy a nehézségekről muszáj beszélni, hiszen senkinek nem egyszerű egy vállalkozást beindítani és ehhez óriási kitartás is szükséges" - kezdte Kulcsár Edina, aki 2014-ben második lett a Miss World szépségversenyen, ezután pedig színes karriert futott be a mádiában műsorvezetőként, és saját influenszer ügynökséget is vezet.

"Soha nem azért csináltam bármit is teljes erőbedobással, hogy én bárkinek is a példaképe legyek, hanem leginkább magam miatt és a családom miatt. Aztán a közösségi médiában való jelenlétemnek köszönhetően egyre inkább találkoztam olyan kommentekkel, hogy én vagyok a példaképük, amik nagyon-nagyon jól estek, így igyekszem minden lényegesebb szereplésemet, vagy az üzleti életben elért sikereimet mindenesetben megosztani az oldalamon, hogy ezek hátha még inspirálóbban hatnak a fiatalokra" - tette hozzá Kulcsár Edina, aki azért is nagyon örült a FIVOSZ felkérésének, mert már régóta ismerte az évente megrendezésre kerülő Fiatal Vállalkozók Hetét.

ca0b0e16-4d5d-450c-b055-1735731f9a7a.jpeg


November 21-én csütörtökön, a második budapesti program mottója: "Vállalkozz az Üzletre!". A WizzAir történetéről a cég vezérigazgatója, Váradi József tart előadást. Megismerhetjük a Mogyi Kft sztoriját, valamint olyan évszázados magyar márkák történeteit is. Kiemelt szerepet kap majd az innováció is: a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal nem csak a saját standján várja az érdeklődőket, hanem tematikus kerekasztal-beszélgetésen is részt vesz. Dr. Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke, valamint Kölkedi Krisztián, az NKFIH ifjúsági innovációért és startup ökoszisztémáért felelős elnöki tanácsadója előadást tart majd az innováció jelentőségéről a vállalkozások életében.

A FIVOSZ által szervezett eseménysorozat tavaly közel tízezer érdeklődőt vonzott. A program célja, hogy bemutassa a vállalkozói és üzleti létet, s ezzel fiatalok tömegét inspirálja vállalkozás indításra. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Még várják az érdeklődő fiatal vállalkozók jelentkezését a következő weboldalon: http://fiatalvallalkozokhete.hu/

„Amit megénekelek, az valóra is válik”

dívaként lép színpadra karácsonykor Radics Gigi


A Dívák Karácsonyán lép először közösen színpadra Radics Gigi, Dér Heni, Tolvai Reni és Király Linda december 20-án a BOK csarnokban. A dívák amellett, hogy tehetségesek és gyönyörűek, mások megsegítését is szívügyüknek érzik. Művészetről, karrierről és valóra vált álmokról kérdeztük Radics Gigi énekesnőt.  

8f2e0e31-cac8-42ae-acaa-6e36b6f32da4.jpeg

A Dívák Karácsonya nem csupán egy koncert, hanem jótékonysági rendezvény is. Szerinted a hírességek társadalmi felelősségvállalása „jófejség” vagy kötelesség?

Szerintem mindenkinek joga van dönteni arról, hogy mire használja a hírnevét. Én szeretek jó ügyek mellé állni, de ezt nem nagyon szoktuk hangoztatni, mert nem azért csinálom, hogy jó fejnek tűnjek, hanem mert szívügyem, hogy kiálljak minden mellett, amit fontosnak tartok az életben.

Ez alázatos jellemre vall. Te nem vagy celeb típus.

Nekem mindig is fontos volt, hogy az maradjak, aki voltam és emlékezzek arra, hogy honnan indultam el és miért akartam ezt az egészet. Nem a szponzoráción vagy a sok pénzen van a hangsúly, hiszen ezek az én szememben csak tárgyak. Csak az számít, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, és ha még közönségem is van hozzá, akkor én vagyok a legszerencsésebb a világon.

ba96ccfb-857c-4c60-98b9-d8dad8d62538.jpeg

Ráadásul már nem csak hazai, de külföldi közönség előtt is énekelhetsz. Hogyan alakul a tengerentúli karriered?

Most sok hazai projekten dolgozom, ezért a külföldi karrier kicsit háttérbe szorult, de mindig csinálok egy pár hónapos amerikai utat, hogy ne felejtsenek el.

Quincy Jones producer szerint a világ öt legjobb hangjából az egyik a tiéd. Biztosan nagyon örülnek neked Amerikában…

Szerencsére mindig jól sikerülnek a tengerentúli utak. Eddig mindig az volt, hogy Quincy Jonesmeghívott a zártkörű születésnapi bulijába, ahol olyan világsztárokkal találkozhattam, akiket korábban csak a TV-ben láttam. Álmomban nem gondoltam volna, hogy egyszer majd Stevie Wonderrel és John Legenddel fogok beszélgetni.

0ce1f9a7-db8f-48c1-9a25-e77bd60afe77.jpeg

Mennyire nyomasztó egy művészlélek számára a bulvársajtó állandó jelenléte?

Néha nehéz. Amikor hamis hírek kerülnek ki rólam, az korábban nagyon rosszul esett, mert elég erős az igazságérzetem. Az évek alatt bele kellett tanulnom, hogy ha rosszindulatú kommentekről van szó, vagy szenzációhajhász hazugságokról, akkor az „egyik fülemen be a másikon ki”. Ezeket el kell engedni, nem szabad belesüppedni a rossz dolgokba.

Azt szoktad mondani, hogy amit megénekelsz, az valóra válik. Mit énekelsz meg idén karácsonyra?

Minden szépet és jót! Tényleg próbálok a dalaimmal pozitív energiát sugározni az emberek felé. Nem akarok rossz dolgokról énekelni, úgyhogy mindig arra kérem a szövegírót, hogy jó dolgokról írjon.

 

100 Tagú cigányzenekar: 35 éves Jubileumi koncert


2020. február 09. Este 7 óra

Budapest Sportaréna

A Magyar Örökség és Hungarikum - díjas 100 Tagú Cigányzenekar nevét, s eddigi teljesítményét méltán őrzi az Aranykönyv és a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeuma. A 35 esztendeje született világhírű társulat klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes, a világon egyedülálló zenei formáció. Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália, Európa számos városaiban, több mint ezer koncertet adott.

39f2fc41-47de-4d45-8d71-726296f17d8c.jpeg


A 100 Tagú Cigányzenekar hagyományápoló művészeti tevékenysége felbecsülhetetlen érték, nincs párja a világon. Komolyzenei - többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss - művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt játszanak.

A Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyerték el, ugyanebben az évben bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 27 CD, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett.

 


A zenekar „világhírű művészi és hagyományőrző gyakorlata”néven került be a Hungarikumok Gyűjteményébe, ezáltal 2014.március 18 tól jogosult a Hungarikum kitüntető cím használatára. A Hungarikum minősítés, olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarság csúcs teljesítménye.

Sztárvendég: Bangó Margit, Kossuth-díjas énekesnő.

süti beállítások módosítása